Federatiekaatsen

Federatiekaatsen is kaatsen in een wedstrijdvorm waarbij meerdere dorpen in de buurt zijn aangesloten. Hierbij pas je de vaardigheden toe die je leert op de training en tijdens het competitiekaatsen.

De wedstrijden vinden plaats in de dorpen die meedoen aan de federatie zodat er regelmatig wedstrijden buiten Raerd zijn. De wedstrijden worden gehouden op vrijdag en zaterdag. Bij deze wedstrijden worden de parturen gevormd door loting. Hierdoor kom je ook met kaatsers uit andere dorpen in een partuur.

Je draagt tijdens deze wedstrijden een wit shirt en een zwarte broek (door elkaar loten).  Zo nu en dan vinden er binnen dezelfde federatie afdelingswedstrijden plaats dan wordt er gekaatst in de afdelingsshirts.

Belangrijk bij het federatiekaatsen is dat je bij een bepaalde afstand kunt opslaat deze afstand is per categorie weer verschillend. De trainer en het bestuur kunnen dit beoordelen. Klik op deze link voor de veldafmetingen van de KNKB. Let op, tijdens de Federatiewedstrijden ligt de opslaglijn 3 meter dichter bij……

Je kunt je voor de federatiewedstrijden opgeven t/m dinsdagavond 19.00 uur. Dit kan via het opgaveformulier op deze site.

De Federatie Mid Fryslân heeft een eigen website: www.federatiemidfryslan.nl