Zaterdag 26 juni mocht het weer en konden de kinderen deelnemen aan het Kaetskamp van K.V. Wêz-Wis. Het was een middag en avond vol activiteiten op het sportveld en in het dorp. Om 13.00 uur verzamelden de kinderen zich op het sportveld en heeft voorzitter Wobbe het keatskamp geopend. Er kon gekaatst worden in de onesie, maar aangezien we zeer aangename temperaturen hadden lieten de meeste kinderen de onesie voor wat het was. Er werd in 4 categorieën gekaatst; kabouters 1 en 2, de welpen en pupillen, jongens en meisjes door elkaar en met zachte bal.

Voor de kabouters was er een prachtig springkussen, waar ze nog meer energie op kwijt konden en energie dat hadden ze, want er was volop limonade en lekkers tussen het spelen door.

Om een uur of 5 konden de kabouters aanschuiven voor op een Amerikaanse manier patat eten en met een ijsje als toetje werden zij rond half 6 weer opgehaald.

Na het kaatsen was het voor de welpen en pupillen tijd voor de speurtocht naar de volgende activiteit. In groepjes moesten de kids puzzelstukjes verzamelen en op de puzzel stond waar de volgende activiteit was: In en haven.

In de haven lagen allemaal wateractiviteiten klaar verzorgd door Sander Metz. Draken waterglijbaan, watertrampoline en opblaasbare ballen waar de kinderen in konden en over het water verplaatsen en suppen. Na al dit spektakel gingen de kids moe maar voldaan terug naar het veld, de onesie aan en lekker Amerikaans patat eten. Na het toetjes was het tijd om te gaan lasergamen in het Raeder bosk. Gelukkig voor het bestuur konden een aantal kids vertellen hoe het lasergamen werkte en zagen we snipers in onesies door het Raeder bosk sluipen. Na al deze inspanning ging een zakje chips en wat drinken er wel weer in, hebben we de prijsuitreiking gedaan en ging ook de tweede groep naar huis.

Nadat de laserguns weer opgeladen waren was het de buurt aan de laatste groep om het Raeder bosk te beschermen, daarna limonade en chips eten, springkussen potje voetballen met Wobbe en John en toen ze die uitgeschakeld hadden ging ook de laatste groep naar huis.

Het was een mooie dag vol met sport en spel en mooi weer!

Prijswinnaars van het Onesiekaatsen waren:

Kabouters 1: allemaal

Kabouters 2: 1e Floran Tuijn en Miriam Boersma 2e Sinne Mous en Indra Mungur

Welpen: 1e Merle Stelwegen, Jessy Sterk en Roan Tjalsma 2e Marije Punter, Iris Zantema, Kjeld Zantema

Pupillen: 1e Anouk Stelwagen en Jentsje Wiarda