NK pupillen meisjes
Op 30 juni 2018 hebben wij het NK gewonnen. Eerst dachten we dat we de eerste omloop konden winnen of konden verliezen, want de week ervoor hadden we van Sint-Anne verloren. Maar deze keer wonnen we met 5-3 6-2.

De tweede omloop moesten we tegen Dronrijp (de favoriet). We dachten, dit kunnen we gewoon niet winnen, want nog niemand had van hen gewonnen met afdeling. We stonden op het begin 4-1 achter. Daarna begon Dronrijp fouten te maken en wij werden steeds beter. Toen was het 4-2. Daarna alweer 4-3 en zo ging het door. Het stond 5-4 6-6 voor ons. Toen kwam er een kaats op de boven en Ilse sloeg een hele mooie bal boven. En wij sprongen elkaar in de armen. We hadden gewoon gewonnen. We waren allemaal zo blij en toen kwamen er ineens heel veel mensen uit Raerd kijken.

De derde omloop moesten we tegen Ee. Daar waren wij vriendinnen mee, dus dat was gewoon een super leuke partij. Helaas kwamen we eerst achter te staan, want we waren nog helemaal blij van de vorige partij. Maar later kwam het weer goed en wonnen we met 5-4 6-2. We bleven staan en ineens kwamen er nog meer Raerders. We waren heel zenuwachtig voor de finale. In de finale moesten we tegen Menaam. Dat was een zware partij. We stonden eerst 2 eersten achter en later kwamen we weer bij. Toen het 5-3 6-6 voor ons stond dachten we: ‘We winnen’ en er kwam een kaats. Nyka zou hem keren, maar kreeg hem op haar schouder. We kwamen even met zijn drieën naar de coach en Nyka moest huilen, want ze dacht dat we nu verloren. Maar de coach zei: “Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan kaatsen.” We knuffelden elkaar en we gingen weer verder. Ilse sloeg de eerste bal in en de 2e en zo ging het door. Het stond 5-4 6-6 en Ilse sloeg de bal in en we hadden gewonnen.

We renden als eerst naar elkaar en toen kwam ineens iedereen op het veld om ons te feliciteren. Toen kwam de prijsuitreiking en we kregen een krans een medaille en een bord met hele mooie versiering. En de coach kreeg een medaille zonder lintje.

Nyka, Ilse en Marrit.