Op vrijdagavond 17 juni waren de welpen en de pupillen van de federatie Mid Fryslân te gast bij K.V. Wêz-Wis Raerd de Lege Geaën. Onder een luid gekrijs van de jonge Raerder Roeken en in de liuwte van het Raerder bos kon om 17.45 uur gestart worden me de wedstrijden. Onder leiding van de clubscheidsrechters van K.V. Wêz-Wis Raerd de Lege Geaën en met enkele ouders op de telegrafen begonnen de kinderen vol energie aan de eerste omloop.

Alle categorieën starten met een schone telegraaf behalve de welpen jongens. Dit omdat zij 4 omlopen moesten kaatsen. Zowel bij de welpen jongens als bij de welpen meisjes waren de eerste omlopen vlot verkaatst. Bij de welpen meisjes speelden Reduzum en Raerd een onderlinge competitie. Na 2 omlopen de hebben gekaatst stapten de dames van Raerd als winnaars van het veld. Ook bij de welpenjongens bleek Raerd na 4 omlopen te hebben gekaatst de sterkste. Dus ook hier bleef de ‘hage’ in Raerd.

Bij de Pupillen jongens was het tot in de finale spannend en waren het LKC en Raerd die onderling moesten uitmaken wie de sterktse was. Uiteindelijk bleek dat de 2 heren van LKC niet waren opgewassen tegen het spel van Raerd. Ook in deze categorie bleef de ‘hage’ dus in Raerd.

De pupillenmeisjes van Jirnsum en Raerd maakten er bijna nachtwerk van maar na een spannende finale was het hier Jirnsum die als winnaar van het veld stapte. Mooi voor de dames van Jirnsum en jammer voor de dames van Raerd. Het had zou mooi geweest voor de kaatsers, het thuispubliek en het bestuur wanneer onze vereniging in alle vier de categorieën de “hage” het gepakt. Volgend seizoen een nieuwe ronden met nieuwe kansen.

De uitslag

Welpenmeisjes
1. Ilse Kooistra
Marrit de Groot
Nyka Timersma

Welpenjongens
1. Daan Kooistra
Sjoerd v/d Hem
Timo Duizenstra

2. Jurre de Vries
Jan Yntema
Stef van Steen

Pupillemeisjes
1. Rixt de Jong
Fardau Terra
Janna Posthumus

2. Sigrid Timersma
Nynke v/d Velde
Sanne v Vilsteren

Pupillen Jongens
1. Jens Kooistra
Jelmer F. Drijfhout
Sybrand Veldhuis

2. Rein Breuker
Morten Verdijck

Verliezersronde
1. Folkert Boersma
Simon S. Zijlstra

2. Bjorn Terra
Daan Nugteren
Doede v/d Weide

De kaatsers en het bestuur van K.V. Wêz-Wis Raerd de Lege Geaën danken de sponsor van deze wedstrijd; Celsus Bouwtoezicht uit Raerd